Nieuws

RSS Feeds

Autoschade Restauratie Brouwers bestaat 25 jaar!

Restaureren…  veel méér dan oplappen…

Het is de grote droom van veel autorijders om ooit nog eens een oldtimer, youngtimer of klassieker te bezitten. Als deze droom werkelijkheid wordt, moet de auto er natuurlijk wel piekfijn uit zien. Hiervoor kan de trotse eigenaar dicht bij huis terecht. AB Autoschade Restauratie Brouwers aan de Nijverheidsweg in Gemert is gespecialiseerd in restauratie van oldtimers, van de jaren twintig tot de jaren tachtig. De klant die zijn auto toevertrouwt aan de handen van restaurateur Ton Brouwers, kan er honderd procent van verzekerd zijn, dat zijn auto niet wordt ‘opgelapt’, maar zeer grondig wordt gerestaureerd. En dat al 25 jaar!

Ton Brouwers van AB neemt alle merken onder handen. Een volledige restauratie is mogelijk maar ook een deelrestauratie. Motorrevisie en binnenbekleding besteedt Brouwers uit aan andere vaklieden. Al het overige werk verricht hij zelf, samen met zijn medewerker Victor Standaar, die al zestien jaar bij hem in dienst is.

Bij een volledige restauratie gaan eerst alle schroefbare onderdelen er af zodat alleen de carrosserie overblijft. Als een van de weinigen in Nederland beschikt Ton Brouwers nog over conventionele laksystemen en alle lakrecepten. Hiermee kan hij elke klassieker en oldtimer van een nieuwe originele laklaag voorzien. “Het hele proces tussen de blanke plaat tot en met de gewaxte laklaag beslaat maar liefst negen behandelingen,” vertelt hij. Uiteraard krijgt de auto door dit procedé een absoluut duurzame laklaag. “De kwaliteit is gegarandeerd. Wij zijn dan ook samen met 45 andere specialistische bedrijven in Nederland een Focwa restauratiebedrijf, een aparte vakgroep binnen Focwa.” 

AB restaureert niet alleen, maar is ook gespecialiseerd in autoschadeherstel. “We doen het allebei en het is ongeveer fiftyfifty,” vertelt Ton Brouwers. “Ik ben expertiserapporteur, een functie die vooral gebaseerd is op vakkennis. In de loop van 25 jaar heb ik veel vertrouwen opgebouwd bij experts van verzekeringsmaatschappijen. En dat geldt dan zowel voor schade aan hedendaagse auto’s als voor schade aan klassiekers en oldtimers.”

Ook  klanten zonder schade kunnen voor het behoud van hun auto bij AB terecht. Het bedrijf geeft antiroest behandelingen met Waxoyl waardoor de auto een beschermlaag krijgt tegen roestvorming, modder en vervuiling en strooizout etc. Waxoyl is een product op wasbasis. Het is zout- en zuurbestendig, droogt niet uit en is reukvrij.

Ook een lakverzegeling is mogelijk waardoor de auto een hoogglanzend en moeilijk doordringbaar pantser krijgt. Dit is een bescherming tegen UV-straling, sappen van bomen en uitwerpselen van vogels, geschikt voor zowel nieuwe als gebruikte wagens. Deze verzegeling biedt gegarandeerd tot wel drie jaar bescherming!  

Brouwers werkt met de modernste materialen, technieken en spuitcabines, maar heeft desondanks samen met zijn vrouw Jacqueline bewust gekozen voor kleinschaligheid. “Alleen dan kan ik kwaliteit waarborgen. Klanten (en verzekeringsmaatschappijen) vertrouwen er bij ons volledig op dat ze krijgen wat hen is beloofd. Kwaliteit. Verder hechten wij aan een goed contact met de klant, aan het nakomen van onze afspraken en aan korte lijnen. En dat nu al 25 jaar,” besluit hij. 

 

AB Autoschade en restauratie is gevestigd aan de Nijverheidsweg 10, Industrieterrein Zandstraat, in Gemert.  Tel. 0492-366111, www.tonbrouwers.nl